IMG_0280Werken met de vorm van de MANDALA  is uitdagend en interessant. Iedere nieuwe mandala vertelt jou een verhaal over wie je bent en waar je staat op een specifiek moment in de tijd. Het tekenen is hierin een proces dat altijd in beweging is. Het kan waardevol zijn om je creatie achteraf te beschrijven of te interpreteren maar nog meer gaat het om de gevoelswaarde die het uiteindelijke beeld bij je oproept.

Het woord mandala komt uit het Sanskriet en betekent cirkel of wiel. In veel culturen staat het symbool voor het geheel of dat wat oneindig is. Een mandala bestaat uit een cirkel (met middelpunt) die wordt gevuld met geometrische vormen, figuren, lijnen, symbolen en kleuren. Hieruit ontstaan patronen die vaak terug te vinden zijn in de natuur.

Je kunt in de mandala ook werken met vrijere intuïtieve bewegingen die je zou kunnen zien als spiegels van het onbewuste.  Door het geconcentreerd gebruik van beide hersenhelften en het herhalen van patronen brengt het werk je een bepaalde rust en balans. Kijk gerust op de homepage en de agenda voor meer informatie. Ben je op zoek naar een workshop op maat, bel of mail even.

Geometry 2WORKSHOP  THE FLOWER OF LIFE –  In deze workshop krijg je informatie over de zogenaamde levensbloem en leer je stap voor stap hoe je dit veelzijdige en inspirerende patroon in de vorm van een mandala kunt tekenen. De levensbloem kun je op vele manieren inkleuren en uitwerken. Daarnaast kun je er alle platonische vormen in terug vinden, zoals de driehoek, kubus, pentagram en vele andere. Kosten inclusief basismaterialen bedragen 15 dollar per persoon. De workshop duurt  2 uur. Graag vooraf aanmelden.

ritueel tekenenMANDALA MOMENT – Jouw persoonlijk en unieke document in de tijd. Wil je een voor jou bijzonder moment in de tijd op unieke wijze vastleggen? Heb je iets speciaals te vieren met mensen die belangrijk voor je zijn en geef je daar graag een symbolisch en/of ceremonieel tintje aan? Misschien is Mandala Moment dan iets voor jou; een op maat gesneden en zorgvuldig voorbereide tekensessie waarin  jouw bijzondere ervaring in een mandala kan worden vastgelegd. Wil je meer weten? Bel of mail gerust even.

workshop handen uit de mouwenWORKSHOP HANDEN UIT DE MOUWEN Wat betekenen onze handen voor ons? En wat betekenen ze specifiek voor jou? Welk verhaal vertellen ze en welke symboliek kun je erin ontdekken? In deze workshop gaan we met de vorm en omtrek van onze handen aan de slag en maken een persoonlijke mandala. Dit kun je op vele manieren doen, met verschillende technieken en materialen. We gebruiken mooi papier en/of canvasdoek ( meerprijs) en geven daarbij onze fantasie alle ruimte. Je zult niet alleen versteld staan van het resultaat maar ook wat het  jou te zeggen heeft. De workshop duurt ongeveer 2 uur en kost 15 dollar p.p.

IMG_9618 (2)WORKSHOP DOODLE TEKENEN –  In deze workshop staan de zogenaamde ‘DOODLES’ centraal. Doodles zijn vergelijkbaar met de kleine tekeningetjes en krabbels, zoals je ze ook wel maakt op de rand van een krant of schrift. Doodles voegen aan je mandala en ander tekenwerk net even iets extra’s toe. Verder zijn er een aantal foefjes en technieken om je doodles op eenvoudige wijze meer vorm te geven. Die gaan we oefenen. Het is niet moeilijk om te leren en rustgevend om te doen. Kosten inclusief basismateriaal bedragen 15 dollar per persoon. De workshop duurt ongeveer 2 uur.

Bewaren