Hanne van Everdink

Het verwondert mij steeds weer om te zien hoe veerkrachtig en creatief mensen zijn. Het blijft bijzonder om te ervaren hoe de mens in staat is tot groei vanuit een nieuw perspectief of inzicht. Voor mij is dit aanzet geweest om een aantal jaren terug te starten met een praktijk voor coaching, familieopstellingen en mandala tekenen

Daarnaast ben sinds lange tijd werkzaam in de psychosociale hulpverlening. Ik begeleid ouderen met somatische en psychogeriatrische aandoeningen en mensen met een verstandelijke beperking. Het coachen van vrijwilligers en stagiaires heeft in mijn werk altijd mijn bijzondere aandacht gehad.  In 2010 ben ik opgeleid tot systemisch coach en familieopsteller bij Bodymind Opleidingen in Rotterdam en heb aanvullende workshops gevolgd bij Interakt in Tiel, Gezina in Wijchen en De Kerncompany in Stompwijk. In 2012 heb ik de vierjarige HBO-opleiding Zingeving en Spiritualiteit (zingevingstherapie) afgerond aan de Hogeschool voor Geesteswetenschappen in Utrecht. Ik studeerde af op het onderwerp synchroniciteit, het betekenisvolle toeval. In mijn vrije tijd teken ik graag mandala’s. De psychologie van psychiater Carl Gustav Jung en het werk van Janosh en Charles Gilchrist zijn hierbij mijn inspiratiebronnen.

Vanaf 2011 tot eind 2018 heb ik op het mooie eiland Bonaire gewoond . Mijn verhuizing van het drukbevolkte westen van Nederland naar een klein en rustig eiland midden in de oceaan heeft mijn horizon flink verbreed. Emigreren naar een plek 8000 km verderop met een heel ander (cultureel en maatschappelijk) klimaat, reikt je een andere context en nieuwe ideeën aan. Het dwingt je los te laten en opnieuw toe te laten. De lifestyle, de kleurrijke natuur en omgeving brachten mij ook de rust en inspiratie om meer te gaan tekenen en daarbij vooral te genieten van vorm en kleur.

Sinds twee jaar ben ik woonachtig in het Land van Maas en Waal, in het idyllische dorp Altforst. Verscholen in het groen, is het dorp een oase van rust waar het heerlijk wonen en werken is.

DSC_0061

Bewaren