Welkom op mijn  blog genaamd VELDWERK.

Welkom op mijn blog genaamd VELDWERK.

By September 26, 2014 Zingeving One Comment

Mangrove - bosgeest 1Laat ik nu lange tijd geroepen hebben dat een blog niet aan mij is besteed. Mijn motto was altijd: “Schrijven laat ik graag aan anderen over”. Tot ik mij deze week realiseerde dat ik over een aantal onderwerpen, die betrekking hebben op mijn werk als zingevingstherapeut, coach en begeleider, met regelmaat meer te melden heb. Tot dusver postte ik mijn informatie en kleine beschouwingen in een paar regels op Facebook maar de laatste tijd ontstaat bij mij steeds vaker de behoefte om inhoudelijk meer informatie te delen met lezers. Tussen neus en lippen door valt mij soms iets in waarvan ik denk dat het ook waardevol kan zijn voor anderen. Ik denk hierbij aan achtergrondinformatie over het opstellingenwerk en het mandala tekenen, het delen van fotomateriaal van de workshops, korte stukjes over onderwerpen die betrekking hebben op zingeving en bewustwording en misschien wel een enkel gedicht bij een tekening van eigen hand.

Waarom de naam VELDWERK?

IMG_9310Het veld is een belangrijk begrip in het opstellingenwerk. Het is het zogenaamde speelveld waarbinnen de opstelling zich ontvouwt. Het is de plaats waar contact wordt gemaakt met het systeem van de cliënt. In deze ruimte wordt gewerkt aan de vraag en aan de oplossing, aan het loslaten en het opnieuw verbinden, aan het lot en aan de liefde.

In het mandalatekenen kennen we ook een veld. Dit is het gebied binnen de cirkel, van middelpunt tot omtrek. Ook hier wordt gewerkt maar dan met passer en kleurpotlood. In deze ruimte is er plek voor jou en voor je persoonlijke binnenwereld. Hier is er even geen tijd maar creativiteit.

Tijdens dit ‘veldwerk’ doet men ontdekkingen* die er vaak toe doen. Ze ontspruiten aan onze inspiratie en creatieve vermogens en zetten ons op een spoor. Er ontstaat een beeld en een vorm waarmee we ons kunnen voeden en van waaruit we onze volgende stap kunnen zetten. En dat is precies waar het in VELDWERK om gaat…

Hanne van Everdink

*Inventio betekent ‘ontdekking of vinding’ in het Latijn.

One Comment

  • Nel says:

    Ik zie Hanne graag werken want in haar werk komt tot uiting dat zij niet alleen beschikt over veel kennis en levenservaring maar ook over bijzondere creatieve kwaliteiten. Ze is zeer gedreven en weet haar talenten samen met haar warme persoonlijkheid op een prettige, vertrouwenwekkende manier in te zetten zowel in haar werk als zingevingstherapeut, begeleidster in familie-opstellingen als in haar workshops tekenen. Ze begeleidt je naar een diepere laag in jezelf waar heling kan ontstaan.

Leave a Reply